StyrelsenRegler

Du kanske redan har hört talas om vår gemenskap. Ibland nämner man oss någonstans mellan kungörelserna när vi organiserar våra läger. Du kanske aldrig har hört talas om oss. Hursomhelst välkomnar vi Dig till oss!

Vilka är vi?
Vi är en kristen gemenskap för kristna ungdomar som har polska rötter. Vår önskan är att konfirmationen inte blir ett sakrament efter vilket ungdomarna lämnar kyrkan och därför erbjuder vi ”något” för de ungdomar som förbereder sig för att ta emot detta sakrament eller redan har tagit emot det. Det är viktigt att unga människor i dagens samhälle kan träffas och fritt tala om de problem man stöter på, om tron och att de kan fördjupa sin tro samtidigt som de vistas med jämnåriga med samma ursprung.

Om Du känner att något saknas i Ditt liv, Du kanske är förvirrad och söker efter svar, Du skulle vilja komma Gud närmare och fördjupa Din tro så vill vi bjuda in Dig till vårt nästa läger. Jesus bjuder in Dig men om Du tackar ja beror på Dig!

Vad gör vi?
Vår verksamhet består huvudsakligen av möten i form av läger och olika resor. Vi har läger tre eller fyra gånger om året. Första lägret är i början av året i januari eller i början av februari. Andra lägret är oftast i slutet av april eller i början av maj. Under sommarlovet har vi inga läger utan vi organiserar istället olika resor till stora internationella evenemang såsom Världsungdomsdagen eller pilgrimsfärder och reträtter. Efter sommarlovet är det dags för vårt nästa läger i slutet av augusti eller i början av september och sista lägret har vi oftast i slutet av november eller i början av december. Ibland lyckas vi även att åka någonstans i slutet av året för att fira det nya året tillsammans.

Under lägren finns tid både för Gud och för människor. I schemat finns det alltid något för själen till exempel den Heliga Mässan och en annan gudstjänst beroende på det liturgiska året, workshops där vi diskuterar lägrets tema. Det finns alltid tillfälle till bikt och individuella samtal med prästerna. Något vi även inte glömmer bort är den gemensamma leken och integrationen i form av ”Glädjekvällen”.

Vi är väl medvetna om att trosfördjupningen inte tar slut vid lägerverksamhet och därför har varje lokalförening som tillhör PUKiS verksamhet i form av möten där man formar ungdomarna.

Om organisationen PUKiS
PUKiS, Polska Unga Katoliker i Sverige, bildades 1989 men godkändes först två år senare, 1991, efter första årsmötet. PUKiS är en organisation som är en del av SUK (Sveriges Unga Katoliker) som stödjer oss ekonomiskt och tack vare vilka vi kan ha vår verksamhet. För närvarande tillhör tre stora lokalföreningar PUKiS: ”Polonica” i Malmö, ”PUK” i Göteborg och ”Emmaus” i Stockholm. Alla dessa föreningar har en egen verksamhet.

PUKiS har en egen styrelse som träffas några gånger om året för att bestämma hur verksamheten ska bedrivas. Det skulle självklart inte gå utan vår själasörjare vilken sedan år 2010 är P. Paweł Drążyk SDB.

Så – om Du vill uppleva Gud, kämpa om Hans uppmärksamhet, motivation och välsignelse, träffa människor som utgör denna gemenskap där alla går sin egen väg mot ett gemensamt mål så är vi öppna för Dig. Eftersom gemenskapen är en plats som binder samman.. med Gud och med människor.